Handelskwekerij Mouws Achtmaal

Start Omhoog Inhoud Links

Onkruid

 

Start
Omhoog

 


Onkruid zijn ongewenste planten en nemen de voedingsstoffen weg van de geteelde planten. Daarom dienen deze bestreden te worden. Eerlijk gezegd toont het ook verzorgder als er weinig onkruiden tussen de planten staan. Onkruid bestrijden we op de volgende manieren:

Mechanisch

De mechanische onkruidbestrijding gebeurt doordat de planten op rijen staan tussen de rijen, bijvoorbeeld een schoffelmachine. We beschikken ook over een wied-eg welke ook tussen de planten werkt, mits het onkruid niet te groot is. Meestal is het voldoende om eenmaal in de week een ronde te doen. Met vochtig weer gebeurt dit driemaal in de twee weken. Nadat er met de schoffelmachine of wied-eg gewerkt is, wandelen we nog even met een schoffel door het gewas om eventuele nog vast staande onkruiden te verwijderen. 

       

Chemisch

Chemische onkruidbestrijding gebeurt zo weinig mogelijk. Mochten we genoodzaakt zijn om dit te doen, dan worden er middelen gekozen die geselecteerd worden door de zgn. milieumeetlat. De milieumeetlat geeft een overzicht van de milieubelasting van alle in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen en maakt het mogelijk om middelen onderling te vergelijken. Zo kunnen we kiezen voor middelen die het minst schadelijk zijn voor het milieu.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Handelskwekerij Mouws
Ellewaard 6
Tel: +31[0]61 505 8233
Fax: +31[0]842 236 412 / [+31]765 985 126
E-Mail: info@mouws.com

                                

Start ] Omhoog ]

Copyright 2006 Handelskwekerij Mouws
Laatst bijgewerkt: 05 augustus 2008